968 66 611 post@vikaflytt.no

Vika Flyttebyrå og Montering

Unngå stress under flytting

Komplett flytting der vi pakker ned, flytter, kjører bort avfall og hjelper deg med flyttevask av din bolig.

Kaos er et nøkkelord for flyttingen for de aller fleste mennesker. Det er uunngåelig at det blir litt ville tilstander når du skal flytte, da det tross alt er et helt liv som skal fra en bolig til en annen. Allikevel finnes det ganske mange gode teknikker for å fjerne store deler av det stresset som inngår i å flytte.

Flyttingen kan til tider bli så stressende at vi blir syke av det, og prosessen foregår tross alt over et par måneder noen ganger. Derfor er det viktig å få på plass noen gode forehåndsregler for flyttingen. I denne artikkelen skal vi gå gjennom et par punkter som kan hjelpe deg med unngå stress under flytting.

Rydd og pakk i god tid før du skal flytte!

Selv om du ikke skal pakke alt ned i pappesker lenge før du skal flytte, så må du få deg en oversikt og planlegge i god tid for å unngår stress under flytting. Flytteprosessen kan bli veldig stressende dersom du ender opp med å måtte ta avgjørelse om å beholde eller å kaste på selve flyttedagen. Får du derimot en oversikt over dette i forveien, så kan du til og med ha tid til å selge unna et par ting.

Det å rydde opp i rotet sitt gjør også at du mest sannsynlig kan kaste unna en hel del gamle gjenstander som du ikke har bruk for. Dette vil videre bety at du skal flytte mindre gjenstander, noe som er veldig positivt om du velger å ta deg av flyttingen på egenhånd. Dessuten er det bevist at det er veldig positivt rent psykisk sett å rydde!

Viktigst av alt er det å pakke ned alt før flyttedagen kommer, slik at du er helt klar til å laste opp og sette deg i bilen rettet mot din nye bolig. Mange tenker at de bare skal delvis pakke dagene før, for deretter å hive seg rundt og pakke på flyttedagen. Dette fører til unødvendig mye stress, og det anbefales å være klar i god tid før dagen.

Stress under flytting

Stress under flytting

Pakk med rekkefølge på agendaen!

Du skal derimot ikke bare pakke i ett sett. Det finnes ting du kan pakke lenge før dagene før flyttingen, slik som for eksempel vintersaker dersom du flytter på sommeren (eller omvendt om du flytter på vinteren). Disse gjenstandene trenger du ikke bekymre deg stort for, og de kan også kastes opp på loftet eller ned i kjelleren i ditt nye hjem.

Gjenstander slik som toalettsaker, sengetøy, og de aller mest essensielle tingene er derimot ting du ikke vil vente et par dager med å pakke ut. Disse skal du gjerne ha tilgang på med en gang, og derfor er det lurt å pakke dette ned i egne esker. Dermed trenger du ikke lete gjennom en rekke esker etter en stressende dag og dermed stresse enda mer!

Vurder profesjonell flyttehjelp

Dersom du virkelig vil bli kvitt store deler av stresset, så kan det være lurt å ty til profesjonell flyttehjelp. Mange tenker at dette er dyrt, men om du regner inn dine kostnader til leie av henger, drivstoff, eventuelle bompenger, og mat og drikke til venner og familie som hjelper, så er ikke forskjellen stor.

Avslutningsvis er det viktig å huske på flyttemelding. Du må nemlig melde flytting senest 8 dager etter at du har flyttet. Dette kan du gjøre på nett ved å fylle ut skjema her.